Browse By

Isteri Berkorban Cari Rezeki Di Rantauan, Suami Pula Nikah Baru

Madu diberi, tuba pula yang dibalas! Perumpamaan ini memang sesuai diungkapkan terhadap nasib seorang wanita yang menggunakan nama Virgiputrid Virgi dalam akaun Facebooknya.

Tatkala dia berkorban merantau jauh sehingga ke Taiwan untuk mencari rezeki, suaminya pula bersenang-lenang mendapat habuan kiriman wang dari hasil titik peluhnya di negara orang.

Lebih malang lagi, tanpa pengetahuan si isteri, suaminya telah menikah lagi!

Menurut seorang pengguna Facebook yang menggunakan nama Cunong Pesek, dia merasa aneh apabila Virgiputrid Virgi mengupload beberapa gambar pernikahan di dalam facebooknya pada 26 November lalu.

Ia adalah gambar pernikahan suami Virgiputrid dengan isteri barunya. Apabila ditanya, ternyata gambar-gambar pernikahan itu diupload oleh suaminya. Rupanya facebook Virgiputrid itu dimiliki bersama dengan suaminya.

Dalam postingan itu, si suami mengungkapkan:

Maafkan aku sayang. (Aku) sudah mencintai dan menyayangi wanita lain.Aku mempertahankanmu hanya kerana wang kiriman. Baik disana ya isteriku Virgi. Semangat kerjanya jangan lupa solat semoga kamu dapat yang terbaik suatu hari nanti amin.”

Dalam status yang lain, si suami sempat mengungkapkan kata-kata manis kepada isteri barunya yang cuma dikenali sebagai R menggunakan akaun facebook isteri pertama:

Yang lebih terbaik dari yang baik. Lebih dari segalanya, tidak menyesal bisa ketemu sama kamu R. Kenapa tidak sedari dulu kita dipertemukan. Maafkan aku ya my wife kita nikah sederhana saja. Aku janji setelah isteriku pulang aku mahu mengadakan selamatan menunggu urusanku kelar dulu sama yang punya akaun ini. Aku sayang kamu R

Jadi apa pendapat kalian tentang lelaki ini?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *